• A feketebors a legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Jellegzetesen erős íze és illata van. Felhasználása: A keketeborsot saláták, levesek, hús és halételek elkészítéséhez használjuk.
  • Sóból és fűszerekből álló fűszerkeverék, mely kiváló íst és színt ad a sült és grillezett húsoknak.
  • Só és fűszerek keveréke, mely a görög ételeknek kiváló ízt ad.
  • Sóból és fűszerekből álló fűszersó, mely a szárnyas ételeknek kiváló fűszeres ízt ad.
  • Az őrölt chilit csípős chili paprikából készítik, mely  csípős, erős ízt ad az ételeknek. Felhasználása: A chilit indiai, mexikói és kínai ételek, valamint levesek, gulyás, köretekkészítéséhez és hússütéshez használjuk.
  • Fűszersó, mely kellemes ízt és színt ad a szárnyas ételeknek.
  • Az európai konyhák közkedvelt fűszere, íze és illata aromás, kissé pikáns. Jól használható más fűszerekkel együtt, pl. köménnyel, feketeborssal, kakukkfűvel. Felhasználása: Levesek, mártások, saláták, mindenfajta húsok, gulyások, disznótoros különlegességek elkészítéséhez használható. Pástétomokba, töltelékbe, valamint burgonyából készült ételekhez is használják.
  • A szegűbors íze fűszeres, csípős a feketeborséhoz hasonló, aromás illata pedig a fahéj, szerecsendió, szegfűszeg és a bors együttesére emlékeztet. Felhasználása: Levesekbe, mártásokba, marinádokba, szárnyas ételekhez használják. Gomba, valamint egyéb zöldségek, és uborka eltevéséhez szinte nélkülözhetetlen.
  • A szegűbors íze fűszeres, csípős a feketeborséhoz hasonló, aromás illata pedig a fahéj, szerecsendió, szegfűszeg és a bors együttesére emlékeztet. Felhasználása: Levesekbe, mártásokba, marinádokba, szárnyas ételekhez használják. Gomba, valamint egyéb zöldségek, és uborka eltevéséhez szinte nélkülözhetetlen.
  • Felhasználása: Illatával, erősen aromás és pikáns ízével a majorannára és a kakukkfűre emlékeztet. Gulyások, pizza, csirkehús, hal, saláták, spagetti tészta és spagetti öntetek ízesítésére használják.
  • A fűszerpaprika az egyik legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Az ételeknek édeskés ízt és kellemes aromát ad. Felhasználása: A paprikát levesek, húsételek, mártások, töltelékek, fasírozott, valamint sós sütemények elkészítéséhez használjuk. Fűszerkeverékek egész sorának alkotórésze. Minden fajta gulyás és pörkölt jellegő étel elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.

Cím