• A babérlevélnek enyhén aromás, fűszeres illata és kesernyés íze van. Mártásokba, levesekbe, főzelékekbe, valamint húsból, gombából készült ételekbe használják.
  • A bazsalikomnak kellemes, a majoránnánál valamivel erősebb illata van. Salátákba, levesekbe, darált húsból és csirkehúsból készült ételekbe, halételekbe, különböző szendvicskrémekbe, pástétomokba, majonézbe, pizza kéeszítéshez, valamint sajtokhoz és tésztákhoz is használják.
  • A borsmenta a Török és az Iráni konyha elengedhetetlen fűszere. Kiváló bárány, csirkehúsok, illetve bab és lencse levesek ízesítéséhez.
  • A cayenne bors származása Közép - Amerika, a chili paprikák őshazája. Innen indult hódító útjára, ma már Indiában, Afrika trópusi és szubtrópusi vidékein is termesztik. A bors neve megtévesztő, valójában chili paprika fajta, melyből csípős paprika őrlemény készül. Az amerikai, indiai és a kínai konyha kedvenc fűszere. Gulyások, levesek, mártások és zöldség saláták készítéséhez használjuk.
  • Amerika kedvence, a tex-mex konyha kedvelt alapanyaga. A jalapeno paprika az egyik legismertebb a chili paprikák közül, előszeretettel hasznájlák a mexikói, az ázsiai valamint az észak amerikai konyhákban. Kisebb adakogban gulyás, pikáns mártások, levesek és zöldséges saláták elkészítéséhez használjuk.
  • A chili elengedhetetlen fűszer a csípős ételek készítéséhez. Az indiai és a kínai konyha kedvenc fűszere. Felhasználhatjuk saláták, húsok, tészták, pizzák, péksütemények, csokoládé valamint üdítő italok készítéséhez.
  • A chili paprikát gulyásokba, zöldséges ételekbe, mexikói, indiai és kínai ételekbe, levesekhez és rizsből készült ételekbe használják.
  • A csillagánizst szárnyas, sertés és halból készült ételekhez hásználjuk, valamint kiváló dzsemek, likőrök és kompót készítéséhez is.
  • Az édesköményt sertéshúsból és halhúsból készült ételek ízesítésére, valamint zöldséges ételek elkészítéséhez használjuk.Alkalmazhatjuk még kenyér, édes sütemény, édességek és likőrök készítésénél is.
  • A fahéj az ősz beálltával beköltözik a konyhánkba. Az ünnepi karácsonyi ízek, illatok, téli hideg esték kedvenc fűszere. A ceyloni fahéj kellemes édeskés, intenzív, kissé citrusos aromájú fűszer. A klasszikus, valamint az egzotikus konyha elengedhetetlen része. Kávé, kakaó, forralt bor, befőttek, rizs, valamint sós és édes ételek készítésénél egyaránt használjuk.
  • A fahéjnak édes, enyhén csípős íze és kellemesen édes illata van. Gyümölcsbefőttekbe, forralt borba, puncsok készítéséhez, süteményekbe, desszertekbe, húsételekbe és rizsbe használják.
  • A fahéj édes, enyhén kesernyés és jellegzetes aromás ízt ad az ételeknek. Édes és sós ételeket egyaránt ízesítünk vele. Befőttekbe, süteményekbe, forral borba, húsételekbe, arab, kínai és mexikói ételkülönlegességekbe használják.
  • Csípős ízű és kellemes illatú fűszer. Előszeretettel használják húsból, halból, tojásból készült ételekbe, salátákba, levesekbe, és mártásokba.
  • Csípős ízű és kellemes illatú. Előszeretettel használják, húsból, halból, tojásból készült ételekbe, salátákba, levesekbe, és mártásokba.
  • Csípős izű és illatú fűszer. Előszeretettel használják húsból, halból, tojásból készült ételekbe, salátákba, levesekbe, mártásokba és savanyúság eltevéséhez.
  • Csípős izű és illatú fűszer. Előszeretettel használják húsból, halból, tojásból készült ételekbe, salátákba, levesekbe, mártásokba és savagyúság eltevéséhez.
  • A fokhagyma grnulátumot minden olyan esetben használhatjuk, amikor friss fokhagymára lenne szükségünk. Levesek, bárányhús, szárnyasok, füstölt hús, vagdalt hús elkészítésénél, valamint szendvicskrémekbe, pástétomokba, mártásokba és zöldséges ételekbe is használhatjuk.
  • A kömény a leggyakrabban használt fűszerfakták közé tartozik. Burgoyából készült ételekbe, levesekbe, mártásokba, káposztába, sertés és báránysültek ízesítésére, kenyérbe és péksüteményekbe használják.
  • A kömény a leggyakrabban használt fűszerfajták közé tartozik. Burgonyából készült ételekbe, levesekbe, mártásokba, sertés és báránysültek ízesítésére, halételekbe, kenyérbe és péksüteményekbe használják.
  • A csípős paprikát levesek, mártások, húsételek, elkészítésénél használjuk. A fűszerkeverékek egész sorának nélkülözhetetlen alkotórésze. Mindenfajta gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A füstölt paprikát levesek, mártások, húsételek elkészítésénél használjuk. Gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál. Kellemesen édes ízvilágát a szárítás utáni füstöléstől kapta.
  • A paprikát levesek, mártások, húsételek, elkészítésénél használjuk. A fűszerkeverékek egész sorának nélkülözhetetlen alkotórésze. Mindenfajta gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A paprikát levesek, mártások, húsételek, elkészítésénél használjuk. A fűszerkeverékek egész sorának nélkülözhetetlen alkotórésze. Mindenfajta gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A gyömbérnek édes, fűszeres aromája van, az íze pedig pikáns, enyhén csípős. Édes és sós ételek ízesítésére egyaránt használható. Mézeskalácsokba, süteményekbe, kekszekbe, baromfiból és zöldségből készült különféle ételekhez, tea készítéséhez is használják.

Cím