• Csípős ízű és kellemes illatú. Előszeretettel használják, húsból, halból, tojásból készült ételekbe, salátákba, levesekbe, és mártásokba.
  • Csípős ízű és kellemes illatú fűszer. Előszeretettel használják húsból, halból, tojásból készült ételekbe, salátákba, levesekbe, és mártásokba.
  • A bazsalikomnak kellemes, a majoránnánál valamivel erősebb illata van. Salátákba, levesekbe, darált húsból és csirkehúsból készült ételekbe, halételekbe, különböző szendvicskrémekbe, pástétomokba, majonézbe, pizza kéeszítéshez, valamint sajtokhoz és tésztákhoz is használják.
  • A csillagánizst szárnyas, sertés és halból készült ételekhez hásználjuk, valamint kiváló dzsemek, likőrök és kompót készítéséhez is.
  • A babérlevélnek enyhén aromás, fűszeres illata és kesernyés íze van. Mártásokba, levesekbe, főzelékekbe, valamint húsból, gombából készült ételekbe használják.

Cím