• A szerecsendióval húsételeket fűszerezünk, de használhatjuk levesek, mártások, italok, raguk, sütemény és édességek ízesítésére is.
  • A szerecsendiót húsos ételekhez, levesekhez, öntetekhez, burgonya ízesítéséhez, üdítő és alkoholos italokhoz, sütemények és édességek készítéséhez is használjuk.
  • Erősen aromás illatával és pikáns ízével a majoránnára és a kakukkfűre emlékeztet. Gulyások, pizza, csirkehús, hal, saláták, spagetti tészta és spagetti-öntetek ízesítésére használják.
  • A füstölt paprikát levesek, mártások, húsételek elkészítésénél használjuk. Gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál. Kellemesen édes ízvilágát a szárítás utáni füstöléstől kapta.
  • A csípős paprikát levesek, mártások, húsételek, elkészítésénél használjuk. A fűszerkeverékek egész sorának nélkülözhetetlen alkotórésze. Mindenfajta gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A metélőhagymának fűszeres illata és a hagymáéhoz hasonló íze van. Salátákba, főleg paradicsomsalátába és uborkasalátába, a hagymához hasonlóan szinte minden ételbe, levesekbe, sajtokba, rántottába és szendvicskrémekbe, pástétomokba használják.
  • Édeskés-fűszeres ízt ad az ételeknek. Magas vitamintartalommal rendelkezik. A petrezselyemzöldet levesek, tejszínes mártások, burgonya, tojásos és zöldséges ételek, szendvicskrémek, pástétomok, salátak, töltelékek, párolt és vagdalt húsok ízesítésére használják.
  • A kömény a leggyakrabban használt fűszerfakták közé tartozik. Burgoyából készült ételekbe, levesekbe, mártásokba, káposztába, sertés és báránysültek ízesítésére, kenyérbe és péksüteményekbe használják.
  • A kömény a leggyakrabban használt fűszerfajták közé tartozik. Burgonyából készült ételekbe, levesekbe, mártásokba, sertés és báránysültek ízesítésére, halételekbe, kenyérbe és péksüteményekbe használják.
  • A rozmaringnak erősen aromás, és enyhén keserű íze van. Bárányhús, borjúhús, baromfihús, halak, mártások és zöldségsaláták ízesítésére használják.
  • A szezámmagot rizs köretekhez, dresszingekbe, valamint sütemények, kalácsok, lepények, zöldségből és gyümölcsből készült ételek ízesítésére használják.
  • Zsályával ízesíthetünk bárányhúst, borjúhúst, baromfihúst és halat is. Ezen kívül a zsálya alkalmas vaj, sajtok, pástétomok, hagymaleves, párolt paradicsom, pecsenye, különböző töltelékek és sült burgonya ízesítésére.

Cím