-
A kapornak jellegzetes aromás illata van, a benne található illóolajoknak köszönhetően pedig jellegzetes ízzel rendelkezik. Felhasználható különféle salátákhoz (zöldség, hús, és halsalátákba), fűszer ecet készítésére, uborka és savanyúságok eltevésekor, főzelékek, levesek, mártások és túró ízesítésére.
-
A fűszerpaprika az egyik legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Az ételeknek édeskés ízt és kellemes aromát ad. Felhasználása: A paprikát levesek, húsételek, mártások, töltelékek, fasírozott, valamint sós sütemények elkészítéséhez használjuk. Fűszerkeverékek egész sorának alkotórésze. Minden fajta gulyás és pörkölt jellegű étel elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
-
A fűszerpaprika az egyik legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Az ételeknek édeskés ízt és kellemes aromát ad. Felhasználása: A paprikát levesek, húsételek, mártások, töltelékek, fasírozott, valamint sós sütemények elkészítéséhez használjuk. Fűszerkeverékek egész sorának alkotórésze. Minden fajta gulyás és pörkölt jellegű étel elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.