• Sültek, káposzta ételek, szószok, páclevek, marinádok, kolbászok, likőrök készítésénél, avanyúságok eltevésénél a magot egészben vagy porrá törve használhatjuk. Süteményeket, likőröket, gint, sört is ízesítenek vele.
  • A kapornak jellegzetes aromás illata van, a benne található illóolajoknak köszönhetően pedig jellegzetes ízzel rendelkezik. Felhasználható különféle salátákhoz (zöldség, hús, és halsalátákba), fűszer ecet készítésére, uborka és savanyúságok eltevésekor, főzelékek, levesek, mártások és túró ízesítésére.
  • A kurkumát zöldségek, levesek, tészták, és rizs színezéséhez és ízfokozókent használják. A Worcester mártás és a curry fűszerkeverékek alkotórésze.
  • A paprikát levesek, mártások, húsételek, elkészítésénél használjuk. A fűszerkeverékek egész sorának nélkülözhetetlen alkotórésze. Mindenfajta gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A paprikát levesek, mártások, húsételek, elkészítésénél használjuk. A fűszerkeverékek egész sorának nélkülözhetetlen alkotórésze. Mindenfajta gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A paprikát levesek, mártások, húsételek, elkészítésénél hadználjuk. A fűszerkeverékek egész sorának nélkülözhetetlen alkotórésze. Mindenfajta gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • Az európai konyhák közkedvelt fűszere. Levesekbe, mártásokba, salátákba, mindenfajta húsra, gulyásokba, disznótoros különlegességekbe, pástétomokba, tojásos és burgonyából készült ételekbe és töltelékekbe használják.
  • Az európai konyhák közkedvelt fűszere. Levesekbe, mártásokba, salátákba, mindenfajta húsra, gulyásokba, disznótoros különlegességekbe, pástétomokba, tojásos és burgonyából készült ételekbe és töltelékekbe használják.
  • A borsmenta a Török és az Iráni konyha elengedhetetlen fűszere. Kiváló bárány, csirkehúsok, illetve bab és lencse levesek ízesítéséhez.
  • A szerecsendióval húsételeket fűszerezünk, de használhatjuk levesek, mártások, italok, raguk, sütemény és édességek ízesítésére is.
  • A szerecsendiót húsos ételekhez, levesekhez, öntetekhez, burgonya ízesítéséhez, üdítő és alkoholos italokhoz, sütemények és édességek készítéséhez is használjuk.
  • Erősen aromás illatával és pikáns ízével a majoránnára és a kakukkfűre emlékeztet. Gulyások, pizza, csirkehús, hal, saláták, spagetti tészta és spagetti-öntetek ízesítésére használják.
  • A paprikát levesek, mártások, húsételek, elkészítésénél használjuk. A fűszerkeverékek egész sorának nélkülözhetetlen alkotórésze. Mindenfajta gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A paprikát levesek, mártások, húsételek, elkészítésénél használjuk. A fűszerkeverékek egész sorának nélkülözhetetlen alkotórésze. Mindenfajta gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A paprikát levesek, mártások, húsételek, elkészítésénél használjuk. A fűszerkeverékek egész sorának nélkülözhetetlen alkotórésze. Mindenfajta gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A fűszerpaprika az egyik legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Az ételeknek édeskés ízt és kellemes aromát ad. Felhasználása: A paprikát levesek, húsételek, mártások, töltelékek, fasírozott, valamint sós sütemények elkészítéséhez használjuk. Fűszerkeverékek egész sorának alkotórésze. Minden fajta gulyás és pörkölt jellegű étel elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A fűszerpaprika az egyik legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Az ételeknek édeskés ízt és kellemes aromát ad. Felhasználása: A paprikát levesek, húsételek, mártások, töltelékek, fasírozott, valamint sós sütemények elkészítéséhez használjuk. Fűszerkeverékek egész sorának alkotórésze. Minden fajta gulyás és pörkölt jellegű étel elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A füstölt paprikát levesek, mártások, húsételek elkészítésénél használjuk. Gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál. Kellemesen édes ízvilágát a szárítás utáni füstöléstől kapta.
  • A csípős paprikát levesek, mártások, húsételek, elkészítésénél használjuk. A fűszerkeverékek egész sorának nélkülözhetetlen alkotórésze. Mindenfajta gulyás, pörkölt elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A metélőhagymának fűszeres illata és a hagymáéhoz hasonló íze van. Salátákba, főleg paradicsomsalátába és uborkasalátába, a hagymához hasonlóan szinte minden ételbe, levesekbe, sajtokba, rántottába és szendvicskrémekbe, pástétomokba használják.
  • Édeskés-fűszeres ízt ad az ételeknek. Magas vitamintartalommal rendelkezik. A petrezselyemzöldet levesek, tejszínes mártások, burgonya, tojásos és zöldséges ételek, szendvicskrémek, pástétomok, salátak, töltelékek, párolt és vagdalt húsok ízesítésére használják.
  • A kömény a leggyakrabban használt fűszerfakták közé tartozik. Burgoyából készült ételekbe, levesekbe, mártásokba, káposztába, sertés és báránysültek ízesítésére, kenyérbe és péksüteményekbe használják.
  • A kömény a leggyakrabban használt fűszerfajták köze tartozik. Burgonyából készült  ételekbe, levesekbe, mártásokba, káposztába, sertés és báránysültek ízesítésére, kenyérbe és péksüteményekbe használják.
  • A kömény a leggyakrabban használt fűszerfajták közé tartozik. Burgonyából készült ételekbe, levesekbe, mártásokba, sertés és báránysültek ízesítésére, halételekbe, kenyérbe és péksüteményekbe használják.

Cím