A petrezselyemzöld az európai konyhák kedvenc fűszere, az ételeknek kellemes, édeskés ízt és aromát ad.
Felhasználása: A petrezselyemzöldet levesek, mártások, pástétomok, saláták, töltelékek, párolt és vadhúsok ízesítésére használjuk.
A fűszerkömény a leggyakrabban használt fűszerfajták közé tartozik.
Felhasználása: Levesek, mártások, valamint kápostával, burgonyával készült ételek elkészítéséhez használjuk. Kiváloán alkalmas sertés, és báránysültek ízesítésére, továbbá kenyér és sós sütemények sütéséhez.
A fűszerkömény a leggyakrabban használt fűszerfajták közé tartozik.
Felhasználása: A köményt levesek, mártások, valamint káposztával, burgonyával készült ételek elkészítéséhez használjuk. Kiválóan alkalmas sertés, és báránysültek ízesítésére, továbba kenyér és péksütemények sütéséhez.
A fahéj édes, enyhén kesernyés, jellegzetes aromás ízt ad az ételeknek. Sós és édes ételeket is fűszerezhetünk vele.
Felhasználása: Befőttekbe, süteményekbe, forralt borba, húsételekbe, arab, kínai és mexikói ételkülönlegességekbe használják.
A fahéj édes, enyhén kesernyés, jellegzetes aromás ízt ad az ételeknek. Sós és édes ételeket is fűszerezhetünk vele.
Alkalmazása: Befőttekbe, süteményekbe, forralt borba, húsételekbe, arab, kínai és mexikói ételkülönlegességekbe használják.