• A fahéj édes, enyhén kesernyés, jellegzetes aromás ízt ad az ételeknek. Sós és édes ételeket is fűszerezhetünk vele. Alkalmazása: Befőttekbe, süteményekbe, forralt borba, húsételekbe, arab, kínai és mexikói ételkülönlegességekbe használják.
 • A fahéj édes, enyhén kesernyés, jellegzetes aromás ízt ad az ételeknek. Sós és édes ételeket is fűszerezhetünk vele. Felhasználása: Befőttekbe, süteményekbe, forralt borba, húsételekbe, arab, kínai és mexikói ételkülönlegességekbe használják.
 • A fűszerkömény a leggyakrabban használt fűszerfajták közé tartozik. Felhasználása: A köményt levesek, mártások, valamint káposztával, burgonyával készült ételek elkészítéséhez használjuk. Kiválóan alkalmas sertés, és báránysültek ízesítésére, továbba kenyér és péksütemények sütéséhez.
 • A fűszerkömény a leggyakrabban használt fűszerfajták közé tartozik. Felhasználása: Levesek, mártások, valamint kápostával, burgonyával készült ételek elkészítéséhez használjuk. Kiváloán alkalmas sertés, és báránysültek ízesítésére, továbbá kenyér és sós sütemények sütéséhez.
 • A petrezselyemzöld az európai konyhák kedvenc fűszere, az ételeknek kellemes, édeskés ízt és aromát ad. Felhasználása: A petrezselyemzöldet levesek, mártások, pástétomok, saláták, töltelékek, párolt és vadhúsok ízesítésére használjuk.
 • A fűszerpaprika az egyik legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Az ételeknek édeskés ízt és kellemes aromát ad. Felhasználása: A paprikát levesek, húsételek, mártások, töltelékek, fasírozott, valamint sós sütemények elkészítéséhez használjuk. Fűszerkeverékek egész sorának alkotórésze. Minden fajta gulyás és pörkölt jellegő étel elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
 • Felhasználása: Illatával, erősen aromás és pikáns ízével a majorannára és a kakukkfűre emlékeztet. Gulyások, pizza, csirkehús, hal, saláták, spagetti tészta és spagetti öntetek ízesítésére használják.
 • A szegűbors íze fűszeres, csípős a feketeborséhoz hasonló, aromás illata pedig a fahéj, szerecsendió, szegfűszeg és a bors együttesére emlékeztet. Felhasználása: Levesekbe, mártásokba, marinádokba, szárnyas ételekhez használják. Gomba, valamint egyéb zöldségek, és uborka eltevéséhez szinte nélkülözhetetlen.
 • A szegűbors íze fűszeres, csípős a feketeborséhoz hasonló, aromás illata pedig a fahéj, szerecsendió, szegfűszeg és a bors együttesére emlékeztet. Felhasználása: Levesekbe, mártásokba, marinádokba, szárnyas ételekhez használják. Gomba, valamint egyéb zöldségek, és uborka eltevéséhez szinte nélkülözhetetlen.
 • Az európai konyhák közkedvelt fűszere, íze és illata aromás, kissé pikáns. Jól használható más fűszerekkel együtt, pl. köménnyel, feketeborssal, kakukkfűvel. Felhasználása: Levesek, mártások, saláták, mindenfajta húsok, gulyások, disznótoros különlegességek elkészítéséhez használható. Pástétomokba, töltelékbe, valamint burgonyából készült ételekhez is használják.
 • Az őrölt chilit csípős chili paprikából készítik, mely  csípős, erős ízt ad az ételeknek. Felhasználása: A chilit indiai, mexikói és kínai ételek, valamint levesek, gulyás, köretekkészítéséhez és hússütéshez használjuk.
 • A feketebors a legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Jellegzetesen erős íze és illata van. Felhasználása: A keketeborsot saláták, levesek, hús és halételek elkészítéséhez használjuk.

Cím