• A babérlevélnek enyhén aromás, fűszeres illata és kesernyés íze van. Mártásokba, levesekbe, főzelékekbe, valamint húsból, gombából készült ételekbe használják.
  • A bazsalikomnak kellemes, a majoránnánál valamivel erősebb illata van. Salátákba, levesekbe, darált húsból és csirkehúsból készült ételekbe, halételekbe, különböző szendvicskrémekbe, pástétomokba, majonézbe, pizza kéeszítéshez, valamint sajtokhoz és tésztákhoz is használják.
  • A borsmenta a Török és az Iráni konyha elengedhetetlen fűszere. Kiváló bárány, csirkehúsok, illetve bab és lencse levesek ízesítéséhez.
  • A cayenne bors származása Közép - Amerika, a chili paprikák őshazája. Innen indult hódító útjára, ma már Indiában, Afrika trópusi és szubtrópusi vidékein is termesztik. A bors neve megtévesztő, valójában chili paprika fajta, melyből csípős paprika őrlemény készül. Az amerikai, indiai és a kínai konyha kedvenc fűszere. Gulyások, levesek, mártások és zöldség saláták készítéséhez használjuk.
  • Amerika kedvence, a tex-mex konyha kedvelt alapanyaga. A jalapeno paprika az egyik legismertebb a chili paprikák közül, előszeretettel hasznájlák a mexikói, az ázsiai valamint az észak amerikai konyhákban. Kisebb adakogban gulyás, pikáns mártások, levesek és zöldséges saláták elkészítéséhez használjuk.
  • A chili elengedhetetlen fűszer a csípős ételek készítéséhez. Az indiai és a kínai konyha kedvenc fűszere. Felhasználhatjuk saláták, húsok, tészták, pizzák, péksütemények, csokoládé valamint üdítő italok készítéséhez.
  • A chili paprikát gulyásokba, zöldséges ételekbe, mexikói, indiai és kínai ételekbe, levesekhez és rizsből készült ételekbe használják.
  • A csillagánizst szárnyas, sertés és halból készült ételekhez hásználjuk, valamint kiváló dzsemek, likőrök és kompót készítéséhez is.
  • Az édesköményt sertéshúsból és halhúsból készült ételek ízesítésére, valamint zöldséges ételek elkészítéséhez használjuk.Alkalmazhatjuk még kenyér, édes sütemény, édességek és likőrök készítésénél is.
  • A fahéj az ősz beálltával beköltözik a konyhánkba. Az ünnepi karácsonyi ízek, illatok, téli hideg esték kedvenc fűszere. A ceyloni fahéj kellemes édeskés, intenzív, kissé citrusos aromájú fűszer. A klasszikus, valamint az egzotikus konyha elengedhetetlen része. Kávé, kakaó, forralt bor, befőttek, rizs, valamint sós és édes ételek készítésénél egyaránt használjuk.
  • A fahéjnak édes, enyhén csípős íze és kellemesen édes illata van. Gyümölcsbefőttekbe, forralt borba, puncsok készítéséhez, süteményekbe, desszertekbe, húsételekbe és rizsbe használják.
  • A fahéj édes, enyhén kesernyés és jellegzetes aromás ízt ad az ételeknek. Édes és sós ételeket egyaránt ízesítünk vele. Befőttekbe, süteményekbe, forral borba, húsételekbe, arab, kínai és mexikói ételkülönlegességekbe használják.

Cím