• A szegfűszeg egy kellemes illatú és erősen aromás izű fűszer. Főként süteményekbe, de pikáns mártások, paradicsomos, boros ételek, páclevek ízesítésére is használhatjuk. Gyümölcslevesek, kompótok alapvető hozzávalója, savanyúság és befőtt eltevésénél is használják. Fahéjjal kombinálva különféle édességek és alkoholos italok ízesítője lehet.
  • A kardamom jellegzetes, enyhén gyümölcs illatú fűszer. Sós és édes ételek készítéséhez is használjuk. Kiváló italok, zöldségek, levesek, desszertek, párolt rizs és indiai ételek készítéséhez.
  • A cayenne bors származása Közép - Amerika, a chili paprikák őshazája. Innen indult hódító útjára, ma már Indiában, Afrika trópusi és szubtrópusi vidékein is termesztik. A bors neve megtévesztő, valójában chili paprika fajta, melyből csípős paprika őrlemény készül. Az amerikai, indiai és a kínai konyha kedvenc fűszere. Gulyások, levesek, mártások és zöldség saláták készítéséhez használjuk.
  • A chili paprikát gulyásokba, zöldséges ételekbe, mexikói, indiai és kínai ételekbe, levesekhez és rizsből készült ételekbe használják.
  • A chili elengedhetetlen fűszer a csípős ételek készítéséhez. Az indiai és a kínai konyha kedvenc fűszere. Felhasználhatjuk saláták, húsok, tészták, pizzák, péksütemények, csokoládé valamint üdítő italok készítéséhez.
  • Amerika kedvence, a tex-mex konyha kedvelt alapanyaga. A jalapeno paprika az egyik legismertebb a chili paprikák közül, előszeretettel hasznájlák a mexikói, az ázsiai valamint az észak amerikai konyhákban. Kisebb adakogban gulyás, pikáns mártások, levesek és zöldséges saláták elkészítéséhez használjuk.
  • A mustármagot előszeretettel használják húsételek, zöldséges, gombás ételek, és marinádok készítéséhez, valamint savanyúságok eltevéséhez.
  • Az édesköményt sertéshúsból és halhúsból készült ételek ízesítésére, valamint zöldséges ételek elkészítéséhez használjuk.Alkalmazhatjuk még kenyér, édes sütemény, édességek és likőrök készítésénél is.
  • A tárkony felhasználható halak, baromfi, tojásból, készült ételek, fehér mártások és majonéz készítéséhez. Használható még zöldségsalátákba és páclevekbe is.
  • Csípős izű és illatú fűszer. Előszeretettel használják húsból, halból, tojásból készült ételekbe, salátákba, levesekbe, mártásokba és savagyúság eltevéséhez.
  • Csípős izű és illatú fűszer. Előszeretettel használják húsból, halból, tojásból készült ételekbe, salátákba, levesekbe, mártásokba és savanyúság eltevéséhez.
  • A fokhagyma grnulátumot minden olyan esetben használhatjuk, amikor friss fokhagymára lenne szükségünk. Levesek, bárányhús, szárnyasok, füstölt hús, vagdalt hús elkészítésénél, valamint szendvicskrémekbe, pástétomokba, mártásokba és zöldséges ételekbe is használhatjuk.

Cím