• A rozmaringnak erősen aromás, és enyhén keserű íze van. Bárányhús, borjúhús, baromfihús, halak, mártások és zöldségsaláták ízesítésére használják.
  • A szezámmagot rizs köretekhez, dresszingekbe, valamint sütemények, kalácsok, lepények, zöldségből és gyümölcsből készült ételek ízesítésére használják.
  • Zsályával ízesíthetünk bárányhúst, borjúhúst, baromfihúst és halat is. Ezen kívül a zsálya alkalmas vaj, sajtok, pástétomok, hagymaleves, párolt paradicsom, pecsenye, különböző töltelékek és sült burgonya ízesítésére.
  • A fahéj az ősz beálltával beköltözik a konyhánkba. Az ünnepi karácsonyi ízek, illatok, téli hideg esték kedvenc fűszere. A ceyloni fahéj kellemes édeskés, intenzív, kissé citrusos aromájú fűszer. A klasszikus, valamint az egzotikus konyha elengedhetetlen része. Kávé, kakaó, forralt bor, befőttek, rizs, valamint sós és édes ételek készítésénél egyaránt használjuk.
  • A fahéjnak édes, enyhén csípős íze és kellemesen édes illata van. Gyümölcsbefőttekbe, forralt borba, puncsok készítéséhez, süteményekbe, desszertekbe, húsételekbe és rizsbe használják.
  • A fahéj édes, enyhén kesernyés és jellegzetes aromás ízt ad az ételeknek. Édes és sós ételeket egyaránt ízesítünk vele. Befőttekbe, süteményekbe, forral borba, húsételekbe, arab, kínai és mexikói ételkülönlegességekbe használják.
  • A kakukkfűnek kellemes aromás illata és erősen fűszeres, kesernyés íze van. Húsételek, rántotta, hústöltelékek, borjúhús, sertéshús és vadhús ízesítésére használják.
  • A gyömbérnek édes, fűszeres aromája van, az íze pedig pikáns, enyhén csípős. Édes és sós ételek ízesítésére egyaránt használható. Mézeskalácsokba, süteményekbe, kekszekbe, baromfiból és zöldségből készült különféle ételekhez, tea készítéséhez is használják.
  • A fűszerpaprika az egyik legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Az ételeknek édeskés ízt és kellemes aromát ad. Felhasználása: A paprikát levesek, húsételek, mártások, töltelékek, fasírozott, valamint sós sütemények elkészítéséhez használjuk. Fűszerkeverékek egész sorának alkotórésze. Minden fajta gulyás és pörkölt jellegű étel elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • A bazsalikom illata a szegfűszegéhez hasonlít, íze erősen fűszeres. Felhasználása: A bazsalikom kellemes aromája és íze miatt kiválóan alkalmas főzelékek, saláták, levesek, öntetek, húsok, majonéz, tök és babételek elkészítéséhéz, valamint tea készítésre és uborka eltevéséhez is használják.
  • A fehérborsnak jellegzetesen erős íze és kellemes aromája van. Alkalmazása: Előszeretettel használják húsból, halból, tojásból készült ételekbe, salátákba, levesekbe és mártásokba.
  • A babérlevélnek enyhén aromás és fűszeres illata, íze van, a földközi tenger egész területén megtalálható. Felhasználása: Mártásokba, levesekbe, főzelékekbe, páclevekhez, valamint vadból és halból készült ételekbe használják.
  • A borókabogyó közismert fűszer, kesernyésen édes aromája és kellemes íze van. Felhasználása: Marinádok, pácok, savanyú káposzta, főzelékek, levesek, vadhús ételek és likőrök készítéséhez használják.
  • Fűszerkeverék, mely csodálatos színt és ízt ad a sertéshúsból készült ételeknek.
  • A fokhagyma elterjedt az egész világon, az emberiség már évszázadok óta előszeretettel használja. Alkalmazása: A fokhagyma granulátumot minden olyan esetben használhatjuk, amikor friss fokhagymára lenne szükségünk. Levesek, húsételek, füstölt hús, vagdalt hús elkészítésénél, valamint szendvicskrémekbe, pástétomokba, mártásokba és zöldséges ételekbe is használhatjuk.
  • A feketebors a legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Jellegzetesen erős íze és illata van. Felhasználása: A feketeborsot saláták, levesek, hús és halételek elkészítéséhez használjuk.
  • A feketebors a legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Jellegzetesen erős íze és illata van. Felhasználása: A feketeborsot saláták, levesek, hús és halételek elkészítéséhez használjuk.
  • A feketebors a legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Jellegzetesen erős íze és illata van. Felhasználása: A keketeborsot saláták, levesek, hús és halételek elkészítéséhez használjuk.
  • Sóból és fűszerekből álló fűszerkeverék, mely kiváló íst és színt ad a sült és grillezett húsoknak.
  • Só és fűszerek keveréke, mely a görög ételeknek kiváló ízt ad.
  • Sóból és fűszerekből álló fűszersó, mely a szárnyas ételeknek kiváló fűszeres ízt ad.
  • Az őrölt chilit csípős chili paprikából készítik, mely  csípős, erős ízt ad az ételeknek. Felhasználása: A chilit indiai, mexikói és kínai ételek, valamint levesek, gulyás, köretekkészítéséhez és hússütéshez használjuk.
  • Fűszersó, mely kellemes ízt és színt ad a szárnyas ételeknek.
  • Az európai konyhák közkedvelt fűszere, íze és illata aromás, kissé pikáns. Jól használható más fűszerekkel együtt, pl. köménnyel, feketeborssal, kakukkfűvel. Felhasználása: Levesek, mártások, saláták, mindenfajta húsok, gulyások, disznótoros különlegességek elkészítéséhez használható. Pástétomokba, töltelékbe, valamint burgonyából készült ételekhez is használják.
  • A szegűbors íze fűszeres, csípős a feketeborséhoz hasonló, aromás illata pedig a fahéj, szerecsendió, szegfűszeg és a bors együttesére emlékeztet. Felhasználása: Levesekbe, mártásokba, marinádokba, szárnyas ételekhez használják. Gomba, valamint egyéb zöldségek, és uborka eltevéséhez szinte nélkülözhetetlen.
  • A szegűbors íze fűszeres, csípős a feketeborséhoz hasonló, aromás illata pedig a fahéj, szerecsendió, szegfűszeg és a bors együttesére emlékeztet. Felhasználása: Levesekbe, mártásokba, marinádokba, szárnyas ételekhez használják. Gomba, valamint egyéb zöldségek, és uborka eltevéséhez szinte nélkülözhetetlen.
  • Felhasználása: Illatával, erősen aromás és pikáns ízével a majorannára és a kakukkfűre emlékeztet. Gulyások, pizza, csirkehús, hal, saláták, spagetti tészta és spagetti öntetek ízesítésére használják.
  • A fűszerpaprika az egyik legelterjedtebb fűszerek közé tartozik. Az ételeknek édeskés ízt és kellemes aromát ad. Felhasználása: A paprikát levesek, húsételek, mártások, töltelékek, fasírozott, valamint sós sütemények elkészítéséhez használjuk. Fűszerkeverékek egész sorának alkotórésze. Minden fajta gulyás és pörkölt jellegő étel elkészítésénél alapvető összetevőként szolgál.
  • Fűszerkeverék, mely csodálatos színt és ízt ad a csirkéből készült ételeknek.
  • Fűszerkeverék, mely csodálatos színt és ízt ad a burgonyából készült ételeknek.
  • A petrezselyemzöld az európai konyhák kedvenc fűszere, az ételeknek kellemes, édeskés ízt és aromát ad. Felhasználása: A petrezselyemzöldet levesek, mártások, pástétomok, saláták, töltelékek, párolt és vadhúsok ízesítésére használjuk.
  • A fűszerkömény a leggyakrabban használt fűszerfajták közé tartozik. Felhasználása: Levesek, mártások, valamint kápostával, burgonyával készült ételek elkészítéséhez használjuk. Kiváloán alkalmas sertés, és báránysültek ízesítésére, továbbá kenyér és sós sütemények sütéséhez.
  • A fűszerkömény a leggyakrabban használt fűszerfajták közé tartozik. Felhasználása: A köményt levesek, mártások, valamint káposztával, burgonyával készült ételek elkészítéséhez használjuk. Kiválóan alkalmas sertés, és báránysültek ízesítésére, továbba kenyér és péksütemények sütéséhez.
  • A fahéj édes, enyhén kesernyés, jellegzetes aromás ízt ad az ételeknek. Sós és édes ételeket is fűszerezhetünk vele. Felhasználása: Befőttekbe, süteményekbe, forralt borba, húsételekbe, arab, kínai és mexikói ételkülönlegességekbe használják.
  • A fahéj édes, enyhén kesernyés, jellegzetes aromás ízt ad az ételeknek. Sós és édes ételeket is fűszerezhetünk vele. Alkalmazása: Befőttekbe, süteményekbe, forralt borba, húsételekbe, arab, kínai és mexikói ételkülönlegességekbe használják.

Cím