• Aktív szárított élesztő. Elkészítés: a szárított élesztőt összekeverjük a lisztel és összedolgozzuk a többi adalékkal a recept szerint. A 10 g csomagolás elegendő kb. 1 kg líszthez. Az élesztőt felhasználás előtt nem szükséges felfuttatni, csak ha azt a recept igényli.
  • Aktív szárított élesztő. Elkészítés: a szárított élesztőt összekeverjük a lisztel és összedolgozzuk a többi adalékkal a recept szerint. Sütés előtt a tésztát (kb 30-60 percig) kelni hagyjuk. Adagolás: 2 teáskanál (kb 7 g) 500 g liszthez elegendő. 10 g szárított élesztő 1 kocka friss (42 g) élesztőnek felel meg.
  • Felhasználása: sütemények, kalácsok, tészták készítéséhez. A sütőport a liszthez keverjük, mielőtt a többi összetevőt hozzáadjuk.
  • Ízesített cukor. Felhasználása: sütéshez, kompótok, forralt bor, kávé, fagylaltok, desszertek ízesítéséhez.
  • Vanillin ízesítésű cukor. Felhasználása: sűtéshez, krémek, sütemények, kalácsok, pudingok ízesítéséhez.

Cím