• Amerika kedvence, a tex-mex konyha kedvelt alapanyaga. A jalapeno paprika az egyik legismertebb a chili paprikák közül, előszeretettel hasznájlák a mexikói, az ázsiai valamint az észak amerikai konyhákban. Kisebb adakogban gulyás, pikáns mártások, levesek és zöldséges saláták elkészítéséhez használjuk.
  • Az őrölt chilit csípős chili paprikából készítik, mely  csípős, erős ízt ad az ételeknek. Felhasználása: A chilit indiai, mexikói és kínai ételek, valamint levesek, gulyás, köretekkészítéséhez és hússütéshez használjuk.
  • A chili elengedhetetlen fűszer a csípős ételek készítéséhez. Az indiai és a kínai konyha kedvenc fűszere. Felhasználhatjuk saláták, húsok, tészták, pizzák, péksütemények, csokoládé valamint üdítő italok készítéséhez.
  • A chili paprikát gulyásokba, zöldséges ételekbe, mexikói, indiai és kínai ételekbe, levesekhez és rizsből készült ételekbe használják.
  • Folyékony aroma élelmiszerhez. Adagolás: 20 ml / 4 kg.
  • Étkezési citromsav. Felhasználási javaslat: teák, gyümölcs szörpök, befőttek, saláták ízesítésére kiválóan alkalmas.
  • A csillagánizst szárnyas, sertés és halból készült ételekhez hásználjuk, valamint kiváló dzsemek, likőrök és kompót készítéséhez is.
  • Uborka és egyéb zöldségek elteveséhez. Száritott fűszerkeverék, uborka és zöldség tartésításáhez.   Felhasználási javaslat: 1. Az alaplevet 1,75 l vízből, 0,5 l ecetből (10 %) és 100 g Delko savanyúságtartósítóból készítjük. Ha az alaplevet édeskésre szeretnék elkészíteni, akkor adjunk még hozzá 100-120 g cukrot is. Édesítőszerrel is elkészíthető. 2. Az alaplevet 3-5 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. 3. Az előkészített, uborkával megtöltött üvegeket felöntjük a kész alaplevet. 4. Ezt az alaplevet használhatjuk még más zöldség illetve gombák tartósítására is, melyeket ajánlott sós vízben enyhén megfőzni, majd kihűlt állapotban az üvegbe helyezni, mint ahogy az uborkát. A csomagolás 2,35 l öntethez elegendő (8 db - 0,7 l üveghez).
  • Folyékony aroma élelmiszerhez. Adagolás: 20 ml / 2 kg.
  • Az édesköményt sertéshúsból és halhúsból készült ételek ízesítésére, valamint zöldséges ételek elkészítéséhez használjuk.Alkalmazhatjuk még kenyér, édes sütemény, édességek és likőrök készítésénél is.
  • Aktív szárított élesztő. Elkészítés: a szárított élesztőt összekeverjük a lisztel és összedolgozzuk a többi adalékkal a recept szerint. A 10 g csomagolás elegendő kb. 1 kg líszthez. Az élesztőt felhasználás előtt nem szükséges felfuttatni, csak ha azt a recept igényli.

Cím